Gymnasium

APL - Praktisera kunskaperna från utbildningen

På vårt El- och energiprogram får du chansen att praktisera det som du lär dig på utbildningen under det så kallade Arbetsplatsförlagda lärandet (APL), som utgör 20 veckor under tre år. Praktiken bidrar till ett brett kunnande inom området och utgör en god träning av den sociala kompetensen.

Arbetsplatsförlagt lärande inom elteknik- och automation

De handledare som eleven kommer att möta på sin praktik besitter goda yrkeskunskaper och ska i samråd med skolan låta eleverna få genomföra de praktiska arbetsmoment som ingår i utbildningen. Skolan har därför en handledarutbildning i samband med det arbetsförlagda lärandet.

Många företag är engagerade i APL och tar emot våra elever. De bedriver olika verksamheter med allt från el- och telemontage till fastighetsförvaltning.

Några av företagen där du kan praktisera

Exempel på företag som tar emot våra elever på APL är ABB AB i Figeholm, Ahlsell, Assemblin, Bravida Sverige AB, Elajo El & energiteknik AB, ELON, Destination Gotland, Elcentralen i Påskallavik AB, Hemel/Högsby Nät, Högsby Sol och Elinstallationer, Landstingsförvaltningar, LR Installation AB, Midroc, Nordwaystore Oskarshamn, ONE Nordic AB i Oskarshamn, Oskarshamn Energi Nät AB, OKG AB, RW Elservice Mönsterås, Saft AB, Scania Industrial Maintenance AB i Oskarshamn, SSE AB Mönsterås och Oskarshamn, Södra Cell AB i Mönsterås, Telecenter AB och många fler.Kontakta Etec för att veta mer om APL

Företagen ovan är bara några exempel på möjliga praktikplatser. Se också mer om hur du ansöker till El- och energiprogrammet här.

Hör av dig till vår utbildningsadministratör för att veta mer om det arbetsplatsförlagda lärandet:
Maria Hjelm
Tel: 0491-76 16 72
Mail: maria.hjelm@etecteknikutbildning.se


Ansök idag för att bli en del av den hållbara industrin!

Goda kunskaper inom elteknik och automation efterfrågas idag och kommer även att vara av vikt på framtidens arbetsmarknad.
Hos oss på Etec i Oskarshamn läser du en populär utbildning som ger dig de rätta kunskaperna och viktig kompetens som gör dig redo för ditt framtida yrkesliv.

Kontakta oss