Samverkan mellan Etec och näringslivet

Kompetent arbetskraft på marknaden är något som gynnar företagen i regionen. Företagens kunskaper och kompetens är också något som vi har nytta av i våra utbildningar. Därför finns ett samarbete mellan Etec Teknikutbildning och det lokala näringslivet.

Givande samarbete med många företag

Etec har ett nära samarbete med många företag inte bara lokalt utan också regionalt och nationellt. Vi samarbetar med företagen om utveckling av våra tekniska utbildningar, både när det gäller teoretiskt och praktiskt innehåll.

Vi samarbetar också med näringslivet i samband med elevernas och de studerandes APL- (Arbetsplatsförlagt lärande) och LIA- (Lärande i arbete) perioder. Företagen erbjuder även elever och studerande möjligheten att göra examensarbeten ute på arbetsplatserna.

Exempel på företag vi samarbetar med är ABB AB Figeholm, Be-Ge Företagen, Bravida Sverige AB, Elajo El & Energiteknik AB, IKEA Industry Hultsfred AB, LR Installation AB, OKG AB, Oskarshamn Energi AB, Rejlers Sverige AB, SAFT, Scania CV, Scania Industrial Maintenance AB, SKB AB, SSE AB, Södra Cell Mönsterås, Yaskawa Nordic AB samt AFRY. Detta är bara ett urval av de över 100 företag som Etec samarbetar med.

Kontakta Etec i Oskarshamn

Maila ylva.alexandersson@etecteknikutbildning.se eller ring telefonnummer 0491-76 16 71 eller 070-888 80 03 för mer information om vårt samarbete med näringslivet.